Skip to content Skip to footer

Känner mig  privilegierad som varit frisk och haft god hälsa genom livet. Vad som påverkat min hälsa vet jag inte säkert, då många faktorer säkert spelat in. Tur? Eller en medveten livsstil? Kanske en kombination. 

Efter jag flyttat till Skattungbyn har det blivit ett mer medvetet beslut att äta schysst mat utan onödiga tillsatser. Har odlat mycket grönsaker, plockat bär, frukter och svamp.

När saft och sylt kokas så har jag så lite socker som möjligt, inget i äppelmoset som är så gott säger mina kids.

Just nu håller jag på med att göra flädersaft som innehåller hälften av rekommenderad sockermängd.  Massage Orsa och flädersaft

Jag har ett väldigt bra immunförsvar då jag sällan är sjuk och drabbas av influensa och annan smitta. Tror att det är bra att växa upp på landet bland djur, hö och lite skit så vi får bygga upp lite resistens.

Tror även att hur jag tänker påverkar min hälsa. Tänker jag positiva tankar ger det en bra energi och ser jag möjligheter och lösningar på det mesta mår jag bättre. Vet när jag fastnat i mina tankar och ältat mina problem så har jag mått väldigt dåligt. Men det var ett bra tag sen…

Jag har alltid haft en naturlig dragning till naturen där jag hämtar kraft, vilar mitt sinne och får motion. Skärgården, fjällen och de orörda skogarna här i Orsa stärker mitt välbefinnande.

Tacksam över att ha så fina barn och vänner som betyder väldigt mycket för mig. 

Min trädgård är nog min bästa hälsozon, som just nu är i sitt essä.

Hälsa är för mig helheten av det liv jag lever som jag brinner för och gör mig lycklig. 

Häromdagen fick jag en härlig polynesisk massage som gjorde mig gott.

Nu ska jag ut och smaka på jordgubbarna. 🍓 

Önskar er fina dagar.

/Anders

Massage Mora och egenbrygd saft

Massage Orsa

Leave a comment