Skip to content Skip to footer

HURRA FÖR YOGA – NO SMILE, NO FUN

HURRA FÖR YOGA “NO SMILE, NO FUN”

Efter ett yogapass är känslan av förnöjsamhet stor. Kroppen har fått sitt, liksom själen. Sinnet är lugnt, stabilt och kroppen känns skön i sin avslappning. 


Yogan har blivit en naturlig del i mitt liv. Har provat många olika typer av yoga och alla har sin tjusning. Första gången på ett yogacenter i Spanien med Tomas Frankell uppe i en vacker bergsby som heter Frigiliana. Yogan var tidigt på morgonen med fåglar som sjöng i bakgrunden. Efteråt blev det vandring i bergen. Kroppen kändes lätt och fri efter yogan och ingen träningsvärk efter de långa vandringarna.

Min kropp har blivit betydligt rörligare och mer flexibel. Njuter av det, fått ökad styrka och balans. 

Massage IndienVar nyligen i Indien och hälsade på min fina dotter som som också är begeistrad i yoga. Vi startade varje morgon med ett yogapass, ibland på ett yogacenter. Att yoga i grupp är väldigt positivt och ger mycket energi och gemenskap.
Vår indiska lärare var en rolig man som gick runt och stärkte oss i positionerna. Såg han att vi grinade illa i vissa ställningar sa han: No smile ☹️- No fun 😃 

Har blivit medveten om andningens betydelse för hälsan då jag mediterar och har fokus på andningen. När jag yogar andas jag långsamt och djupt, känner att hjärtat får en behagligare rytm, att blodtrycket sänks. Jag känner mer livsenergi (prana) efter att ha yogat.

Massage OrsaTacksam för mina underbara yogalärare genom åren, som Tomas Frankell, Lars Jaans, Malin Haglund och Lizette Nordström Stigsdotter. <3

Den ökade livsenergin sprider sig som synergieffekter i mitt liv. Speciellt känner jag det när jag ger massagebehandlingar, att jag är mer närvarande, mer intuitiv och kreativ. Även möten med människor känns mer livgivande och öppenhjärtliga nu förtiden. 

Nästa helg ska jag på kurs i Hälsingland som förhoppningsvis kan ge mig nya redskap för att frigöra emotionell stress och blockeringar i kroppen.

Lev väl. 

//Anders

Leave a comment