Skip to content Skip to footer

Tankar om meditation

Efter skilsmässan med min kära blev livet tungt. Trots alla kurser i personlig utveckling i bagaget, som gruppterapi, mansgrupper, coaching och bra stöd från familj och vänner var det svårt att se allt fint jag hade runt mig. 

Min vän tipsade om videor som handlade om att uppnå ett balanserat synsätt. Jag tvekade inför detta med skepsis, men eftersom han var min fina vän, gav jag det en chans och upptäckte att dom pratade på ett behagligt sätt och påminde om att vi inte är ett ”renoveringsobjekt”, och att vi är ”perfekta som vi är”. Blev mycket intresserad och lyssnade på många videor dagligen.

Ett av deras verktyg som jag fastnade för, var att ta en mental paus och för att sluta tänka under ett ögonblick, flera gånger om dagen. Det var som en kort meditation som jag använde flitigt. Det kunde vara någon till flera sekunder som jag slappnade av en stund. Speciellt när det uppstod en jobbig stund så tog jag en kort mikropaus. Efter ett tag upptäckte jag en vilsamhet i detta. Ju oftare jag pausen blev sinnet behagligare och så småningom gjorde jag detta per automatik. Tack Håkan för du visade mig detta. <3

Relax och Massage Orsa Mora

Idag mediterar jag en kvart varje dag. För det mesta blir det på förmiddagen på trappen utanför växthuset. Jag gör det enkelt, sitter bekvämt med rak rygg och fokuserar på andningen. In genom näsan och ut genom munnen som skapar balans (eld och vatten).

Ibland surrar det på ordentligt med tankar och då återgår jag till fokuset på andningen. Meditationen har ökat mitt välbefinnande, minskat stressen men framför allt tycker jag att jag blivit mer stabil och tar bättre beslut.

Även när jag masserar vilar mitt sinne som oftast för att kunna känna in och vara intuitiv. Det faller sig naturligt vad jag ska göra när jag är avslappnad och närvarande. Det blir ett bra flöde och ett helande när jag är i detta.

Nu ska jag ut och kolla på kycklingarna som är bara några dagar…. 

Sköt om er.

/Anders

Massage Mora Orsa

Leave a comment

ThemeREX © 2023. All Rights Reserved.