Skip to content Skip to footer

Mina vardagsrutiner

En ny dag med sköna morgon- och förmiddagsrutiner. Vaknar oftast innan klockan ringer nu för tiden. Under min första rutin bäddar jag sängen vilket skapar en bra start. Hoppar jag över, vet jag att jag fuskat.. Därefter går jag ut till hönsen och ser till att de har de bra, fyller på vatten och lite foder. Just nu ruvar en höna på nio ägg (!), så jag hoppas på kycklingar framöver. Därefter blir det oftast en kort löparrunda på en kvart, tjugo minuter. Men idag blev det en promenad då jag hade känningar i ryggslutet efter att ha klyvt ved igår. 

Sen väntar en skön dusch och tid för min dagliga meditation. Under meditationen infinner sig ett lugn och en slags välbehag där mina tankar stillas. Ibland surrar det rejält och då gäller det verkligen att hålla fokus på andningen.

Efter dessa ljuvliga rutiner blir det frukost.

Jag behöver rutinerna för att komma igång och för att må bra. Det skapar en varm känsla i mig med ett sug efter nya uppgifter och äventyr.

Har förmånen att bestämma över min tid till fullo och det kräver en viss disciplin. Samtidigt tar jag mina pauser på kökssoffan eller i hängmattan. Ibland sitter jag på trappen och betraktar tuppen som håller ordning på hönsen. Idag undrade jag varför de var nyfikna på bilen? Jo, de såg sig själva i lacken…

Nu är det fokus på odlingen. Vårstädning i växthuset och omskolning av plantorna. Det är fortfarande för tidigt att sätta ut växterna i växthuset och så ute i odlingslandet. Men det kliar att få sätta mina fingrar i den kastanjebruna jorden. Så det är bara att vänta…

I eftermiddag väntar massagebehandlingar på Korpen i Orsa med nya möten som jag verkligen ser fram emot.

Njut av våren.

/Anders

Massage Orsa

2 Comments

 • Wilma
  Posted May 19, 2022 at 11:29 am

  Så inspirerade. Har funderat mycket på hur jag själv ska skaffa rutiner på ett hälsosamt sätt.
  Tack för att du delar med dig om att det inte alltid är lätt

  • Anders
   Posted May 19, 2022 at 7:23 pm

   Tack Wilma!
   Lycka till. 😊

Leave a comment